- Det merkes at beina får minst trening, sa Alsgaard til NRK etter målpassering.

15 kilometeren på Voss ble tøff for mange. Det var sterk vind i området og det kunne stoppe helt opp i enkelte partier. Alsgaard slet i vindkulene.

- Sånn er det for alle. Jeg prøvde å utnytte forholdene så godt jeg kunne, sier han.

NRK-kommentatoren skrev på hjemmesiden til Team United Bakeries at han skulle lade opp med en syvdagersplan. Det fungerte godt, men han måtte slite de siste kilometerne.

- Det ble en god førsterunde, men jeg hadde ikke mer å hente på den siste runden.

40 år gamle Alsgaard la egentlig opp som skiløper i 2003. Under NM i Stokke i januar 2010 gjorde han imidlertid comeback, og endte på en imponerende 14. plass på 15 km.

I Steinkjer-NM i 2011 overrasket den gamle langrennshelten alle igjen med å ta bronsemedalje på 15 km klassisk, kun slått av Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby.

Da deltok ikke Petter Northug, men det gjorde Norges skikonge i år. Trønderen åpnet godt, men raste deretter nedover på listene, og havnet til slutt på 40.plass. Northug drar nå til Marcialonga.

Martin Johnsrud Sundby vant overlegent. Røagutten skøytet seg gjennom 15-kilometeren over minuttet raskere enn klubbkollegaen Andrew Musgrave. Sistnevmnte imponerte stort, men er skotsk, og inngår ikke i det norske mesterskapet. Alsgaard som fikk fjerde beste tid rasker dermed med seg bronsemedaljen. Ronny Fredrik Ansnes tok sølvet.

- Jeg er selvfølgelig imponert over han fyren (Alsgaard), men jeg er ikke overrasket. Har møtt han på rulleskimølla på Olympiatoppen flere ganger, sa en strålende fornøyd Johnsrud Sundby til NRK etter rennet.

Kristen Skjeldal leverte også en solid innsats. Veterenen som håpet på en plass blant de 30-60 beste, havnet til slutt på meget sterk 9.plass.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.