Forskere fra Melbourne Institute of Applied Economic and Social Research har analysert kosthold, mosjon og personlighetstype på mer enn 7000 mennesker, skriver sciencedaily. Studien fant ut at de som virkelig tror på opplegget de setter i gang med har lettere for å endre livsstilen sin til noe bedre.

- Men de som har større tro på "flaks" eller "skjebne" har større sannsynlighet for å leve et usunt liv, professor Deborah Cobb-Clark.

- Vår forskning viser en direkte sammenheng mellom den type personlighet en person har og en sunn livsstil, sier hun.

Den viktigste politiske reaksjonen til fedme-epidemien har vært levering av bedre informasjon, men informasjon alene ikke er tilstrekkelig for å endre folks matvaner, mener Cobb-Clark.

Studien fant også ut at menn og kvinner har ulike syn på fordelene ved en sunn livsstil.

- Menn ønsket fysiske resultater fra sine sunne valg, mens kvinner var mer opptatt av den daglige gleden en sunn livsstil, sier Cobb-Clark.

Les flere saker på DN Aktiv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.