Det nye selskapet vil hete Health & Fitness Nordic (HFN). Det består av Sats, Elixia, Fresh Fitness, Safe og Metropolis.Tryg Gruppen - som eier Sats - vil få en eierandel på 49 prosent, mens private equity-fondet Altor - som eier Elixia - får en eierandel på 51 prosent.

Det nye konsernet kommer til å ha mer enn 2000 ansatte, sammenlagte inntekter på ca 2,5 milliarder norske kroner, 181 treningssentre med nesten 500 000 medlemmer og kommer til å virke under varemerkene SATS, Elixia, Fresh Fitness, SAFE og Metropolis.

- Industrien er i endring på grunn av nye konkurrenter, endrede kundebehov, i demografien, ny teknologi og nye former for trening. Fusjonen vil gi oss mulighet til å tilby våre kunder et bredere spekter av trening mens du oppretter muligheten til å investere i ny teknologi og nye produkter. Dette vil gi oss mulighet til bedre å møte kundenes behov, sier Olav Thorstad, direktør i TryghedsGruppens Health & Fitness Nordic i en pressemelding.

- Elixia og SATS utfyller hverandre svært godt. Sats er en betydelig aktør i Sverige, mens Elixia og SATS er store aktører i Norge og Finland. I tillegg vil rabattkonseptet Fresh Fitness komplettere vår virksomhet. Dette vil gi oss muskler og geografisk tilstedeværelse som er nødvendig for å tilby våre kunder enda bedre trening, sier Ståle Angel, administrerende direktør i Elixia.

Det nye konsernet skal fortsatt bevare alle varemerkene, men også etablere nye klubber.

TryghedsGruppen og Altor vil ha felles kontroll, der hovedaksjonærene har en felles visjon for den videre utviklingen av fitnessindustrien i Norden. Fusjonen vil skape forbedringer for både kunder og ansatte, sier Jørn Wendel Andersen, administrerende direktør i TryghedsGruppen.

DN har vært i kontakt med Konkurransetilsynet som oppgir at saken foreløpig ikke har havnet hos dem.

- Dette har ikke havnet hos oss ennå, så vidt meg bekjent, sier kommunikasjonsrådgiver Ronny Turøy i Konkurransetilsynet.

Det er selskapene selv som er ansvarlige for å melde dette til tilsynet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.