Mens svenske Jörgen Brink fikk en splitter ny Volkswagen Tiguan for å ha satt rekord i herreklassen, måtte Skofterud ta til takke med blomster og kyss på kinnet etter sin bestetid.

Arrangøren forklarte det hele med at det var lovet bort en bil ved en eventuell rekord i TjejVasan, et tre mil langt løp med kun kvinnelig deltakelse. Dermed ville den ikke sette opp en bilpremie også i kvinneklassen i Vasaloppet.

Men etter mye blest rundt saken og interne diskusjoner, besluttet Volkswagen å gi Skofterud en bil likevel. Det meldte bilprodusenten på sitt nettsted tirsdag, skriver Dagbladet.

– Å legge til ytterligere en premie i form av en bil til vinneren av det store Vasaloppets kvinneklasse, ble helt selvklart etter de diskusjonene som har vært, sier informasjonssjef Marcus Thomasfolk i Volkswagen Sverige.

Bilprodusenten uttaler at oppmerksomheten saken har fått, er bra og helt forståelig i en tid der det forventes at organisasjoner og bedrifter tar et større ansvar i samfunnsutviklingen.

– Vi er veldig, veldig glade for at Volkswagen tar dette initiativet, sier Vasaloppet-direktør Jonas Bauer.

Volkswagen opplyser at Skofterud vil få bilen overrakt i forbindelse med Slottssprinten i Stockholm neste uke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.