For å minske middelaldrene menns risiko for muskeltap må det mer kjøtt på menyen, mener kanadiske forskere.

Etter hvert som man blir eldre mister man ofte muskelmasse. Nå har forskere ved Exercise Metabolism Research Group på McMaster University undersøkt hvordan man kan forsinke eller motvirke aldersrelatert muskeltap, skriver Science Daily.

Studien, hvor 35 middelaldrende menn opp til 59 år deltok, viste at å spise rundt 170 gram mager kjøttdeig resulterte i betydelige forbedringer i gjenoppbygging av muskelmasse etter trening.

Kanadiske kostholdsråd anbefaler i dag rundt 85 gram kjøtt per porsjon, og mener det er tilstrekkelig mengde for å opprettholde anbefalt inntak av protein.

Forskerne mener dagens retningslinjer for kjøttforbruk kun baserer seg på mengden protein som må til for å hindre mangel, uten hensyn til bev#229 av muskelmasse, spesielt for eldre personer som ønsker å opprettholde muskelmassen mens de eldes.

Les flere saker på DN Aktiv

- Den viktigste styrkeøvelsen for folk flest

Sjekk om du trener feil (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.