- Jeg er meget godt fornøyd med Hauer’n i år. 20 minutter bedre tid enn i fjor kan man ikke klage over. Formen føltes bra nå, sier helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre etter søndagens 43 km lange turrenn mellom Lier og Drammen. Med tiden 2.55.46 fikk statsråden en flott 19. plass av de 74 startende i klasse 51-55 år.

Thorleif Haugs Minneløp starter ved Kanada i Lier, og etter 43 km er det målgang på Spiraltoppen i Drammen. Jonas Gahr Støre synes løypa var tøff i starten, og det var også noen harde stigninger underveis. - Jeg liker jo alle de flotte utforkjøringene best. Det er også noen utfordrende småkneiker de siste kilometerne før mål som jeg heldigvis husket godt fra de foregående årene. Nå hadde jeg heldigvis noen krefter igjen, så det gikk fint fram til målgang, sier han. Og alle som så den skiglade politikeren i fint driv gjennom marka, var imponert over både tempo og teknikk. Dette en sterk langrennsprestasjon av en travel politiker og helsestatsråd.

Færre flyturer

- Har det blitt mer tid til trening etter statsrådbyttet?

- Jeg har nok ikke noe særlig mer tid nå enn jeg hadde som utenriksminister, men reisevirksomheten er betraktelig mindre. Og flyreisene sugde energi, ikke minst de lange turene hvor døgnet ble snudd på hodet. Nå prøver jeg å komme meg ut på ski to-tre ganger i uka. Med bolig like ved skogkanten har jeg gode muligheter for en treningstur, forteller Støre.

I år var det sjette gangen Jonas Gahr Støre gikk det tradisjonsrike turrennet til minne om skikongen Thorleif Haug. - Jeg liker Hauer’n godt, og selve arrangementet gir jeg full score. Det er også hyggelig å komme i mål og slå av en prat med andre deltagere. Da går det i litt mimring fra foregående år, om tidene har blitt bedre eller dårligere, hvordan vi traff med smurningen og så videre. På meg så virker det nesten som om de løperne som har brukt fire-fem timer nesten er de lykkeligste. De er strålende fornøyde med å ha klart å gjennomføre 43 km på ski. Noen har til og med kanskje aldri gått så langt på ski før heller, sier helse- og omsorgsministeren.

Går ikke mange konkurranser
Gahr Støre er ikke med i mange skikonkurranserer i løpet av vinteren. - Jeg har vært med i et renn i OBIK-karusellen i vinter fordi det passet bra akkurat da. Disse karusell-rennene er for øvrig et flott tiltak med hele 500 startende. Ellers er jeg vanligvis ikke med på OBIK-karusellen, sier Støre. Selv er han ikke så opptatt av hvem som kommer foran eller bak han i klassen på ski. Han konkurrer først og fremst med seg selv i sporet. - Jeg er for øvrig opptatt av at mosjonsidrett ikke må bli eliteidrett. Det er viktig i et helseperspektiv, mener han.

Hauer’n 2013 ble for øvrig vunnet av Eirik Kurland Olsen, Lillehammer Ski, på meget sterke 2.03.46. Klassevinner i Støres klasse var for øvrig evigunge Kristen Aaby, Bjørn Myhre Sport, på tiden 2.12.50.

For øvrige resultater se: www.hauern.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.