Ifølge VG vil Northug inntektsføre over 1 million kroner bare for å stille opp i Vasaloppet 4. mars

Han har fått spesielt gode avtaler med sponsorene for å gå langløp denne vinteren, og vil bli en hovedattraksjonen under det 90 kilometer lange løpet i Sverige.

Northug skal gå for Team United Bakeries, samme lag som Thomas Alsgaard. Han stiller også i Marcialonga om en drøy uke.

Treåring avtale
- Vi har inngått en treåring sambeidsavtale med Petter, som innebærer langløp og produktutvikling, sier eier av Team United Bakeries, Remi Goulignac, til VG.

Northugs pressetalsmann, Otto Ulseth, vil ikke si noe om hva 26-åringen drar inn på å ga langløp.

- Petter går ikke langløp for å tjene mer penger. Men han fikk en ny sponsor med dette laget, og det er det inntekter i, sier Ulseth.

Langrennssjef Åge Skinstad bekrefter at Petter Northug har gode tilleggsavtaler med flere av Skiforbundets sponsorer.

NRK-kritikk
Like fornøyd er ikke NRK.

NRKs sportssjef Rune Haug liker dårlig at Petter Northug kun går ett renn i ski-NM. Han mener Norges Skiforbund må få de beste løperne til å prioritere NM-rennene.

Northug skal bare gå 15-kilometeren på første dag av NM i Voss, som arrangeres 26.-29. januar. Tre dager senere stiller han i det italienske turrennet Marcialonga, som er en viktig del av trønderens forberedelser til Vasaloppet 4. mars.

Vil ha redegjørelse
NRK har bedt om en redegjørelse fra forbundet om Northugs NM-deltakelse, skriver Adresseavisen.

– Det er opplagt at NRK vil redusere satsingen på NM i framtiden dersom de beste ikke stiller, sier Haug til avisen.

Han er overrasket over landslagssjef Vidar Løfshus uttalelser til Dagbladet forrige uke om at «NM er en institusjon og klarer seg like godt uten Petter». Haug sier det kan være aktuelt å kutte reportasjer, studio og intervjuer i framtiden. Enklere TV-produksjon fra løypene kan det også bli.

– Vi har en avtale om å produsere den første NM-helgen fram til 2016. Men det er opp til oss om vi vil gi NM utvidet redaksjonell dekning. Fram til nå har vi gjort NM til en fest, men da må de beste være med. Er de ikke det, gjør vi mindre ut av dette. Hvis det samme skjer neste år, vil vi allerede da redusere vår dekning av NM, sier Haug.

NM del 2 arrangeres på Fauske i slutten av mars. Da skal Northug gå lagsprint og femmil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.