I USA kalles det OCR (obstacle course racing).

- Dette er verdens raskest voksende sport, og enormt populært i USA, sier Ena Babic (25), som sammen med Andreas Dietzel (33) tok initiativet til å arrangere løpet i Norge etter å ha bodd flere år I USA. Der holdes det over 40 slike løp i år, med forventet deltagelse på over to millioner.

Siden har de to ildsjelene fått med seg to til, og firkløveret har jobbet i over to år med arrangementet, som gikk over all forventing bra, også takket være 50 frivillige.

Stor deltagelse
Over 600 deltagere fra 15 til 59 år stilte på Norges tøffeste hinderløype lørdag 24 august på Tryvann. Været viste seg fra sin beste side, det gjorde også deltagerne.

 

Det var mye latter, lagånd og testosteron i den 5 kilometer lange løypa, som bød på 13 hindre og diverse harde motbakker. Deltagerne stilte enten som lag eller individuelt, og var kledd I alt fra dress til bjørnedrakt, OMO-hvite T-skjorter og tunge militæruniformer, som gjengen med soldater fra Ørlandet. De hadde lite å stille opp med i varmen mot MEK, en gjeng elitesoldater fra Telemarksbataljonen, nylig hjemvendt fra Afghanistan for ‘a walk in the park’.

Norsk treningskultur
- Målet vårt er å få folk opp av sofaen og ut i skogen, sier ingeniøren og capoeirautøveren Isak Ladegård, en av arrangørene.

- Her i Norge er jo kulturen der fra før, for dette er jo ‘back to the roots’ og bra for både kropp og sjel, legger han til.

Vikingetemaet ble støttet I ånden av Kulturhistorisk Museum ved UiO. På standen ved start og mål kunne de informere om at det finnes kun en ekte vikinghjelm i Norge, og den er uten horn.

-Vikingene var helt sportsgale, men de anså også diktlesing som sport, sier Ellen Marie Næss fra museet.

Hennes egne barn var med mor på jobb, iført autentiske drakter og sine egne vikingenavn; Kirvil, Vårin og Njål.

 

Variert hardtrening
-Vi er HOT Viking Women, brølte det mest populære kvinnelaget.

-Det skal i hvert fall ikke stå på utstyret, kommenterte en mannlig konkurrent.

Karina Halstrøm, Monika Frigård, Lene Mari Bergerud Line Kapskarmo og Monika Temmen fant hverandre gjennom sosiale medier, og har ligget i hardtrening forut for gårsdagens løp.

 

-Vi har løpt mye i terreng, og bygget opp styrke ved hjelp av kroppsvektøvelser. Blant annet har vi trent mye chin-ups, pull-ups og burpees, forteller Karina.

Og jentene stilte med synlig råsterke muskler. For hvert hinder man eventuelt står over, er straffen 10 burpees, som er en kombinasjon av push-ups og spensthopp.

-Løpet skal passe for alle, både de topptrente og de mindre trente. Det viktigste er å delta, gjennomføre og ha det gøy, sier Ena Babic.

Etter gårsdagens suksess er det tydelig at Viking Race er kommet for å bli.

Løpet ble vunnet av Marita Thorsvik fra Penthatles i kvinneklassen og Jonathan Albon i herreklassen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.