På vegne av Næringslivets Hovedorganisasjon (NH) har Synovate spurt norske arbeidstakere hvordan de har det på jobb. Resultatet må sies å være gledelig lesing for arbeidsgiverne.

I tillegg til at 61 prosent trives svært godt, er det 35 prosent som trives godt. Bare 4 prosent sier de trives dårlig.

– Det er ingen målbare forskjeller mellom kvinner og menn eller ulike aldersgrupper. Heller ikke bosted og utdanning ser ut til å spille særlig rolle, sier direktør Erik Dalen i Synovate til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire. Riktignok skiller de som har lederansvar seg litt ut: De trives enda bedre enn gjennomsnittet.

Selv om de fleste ser ut til å ha det ganske bra på jobben, synes halvparten det er blitt mer stressende de siste to-tre årene, og 40 prosent sier arbeidsoppgavene kan bli i meste laget.

Svein Oppegaard i NHO tror trivsel tross stort arbeidspress er et tegn på at folk har funnet sin plass i arbeidslivet.

– Når folk føler at de har kommet på rett hylle, vil de også trives bedre med høyt tempo, mener Oppegaard, som er direktør for arbeidslivspolitikk i NHO. Så føler da også 91 prosent at de får brukt kunnskapene og ferdighetene sine «i meget stor eller ganske stor grad».

– Det påvirker både motivasjonen og ytelsen positivt, inntil man eventuelt når det punktet da tempoet går ut over mestringen, sier Oppegaard.

Les også: Pene menn får jobben
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.