Hvis et rekrutteringsselskap har ansvar for ansettelser spiller det ingen rolle hvordan søkerne ser ut, men hvis et selskap står for ansettelsen alene viser det seg noen interessante fenomen.

Pene menn tjener nemlig på å legge ved et bilde av seg selv når de søker jobb, mens det motsatte er tilfelle for attraktive kvinner.

Kvinnelige jobbsøkere blir sjeldnere innkalt til jobbintervju hvis de har lagt ved bilde av seg selv, viser en undersøkelse fra Ben-Gurion-universitetet i Israel, ifølge dn.se.

Panel bedømte bilder
Forskerne lot et panel bedømme bilder, og lot dem velge ut dem som så minst og mest attraktive ut. Bilder der etnisk opprinnelse kunne påvirke arbeidsgiverne ble plukket ut.

Det viste seg at de som ble sett på som pene, også så smarte ut, ifølge panelets vurderinger.

Deretter sendte forskerne inn jobbsøknader med likt innhold, med og uten bilder.

Misunnelse?
– En forkl#229 vi mener vi kan belegge er at kvinnelig misunnelse spiller inn. Det var i hovedsak kvinner som gjorde det første utvalget av jobbsøknader, og det virker som om de velger bort vakre kvinner, samtidig har de en tendens til å foretrekke de pene mennene, sier en av forskerne, Bradley Ruffle.

En annen forkl#229 som trekkes frem er at det kan være at kvinner som sender med et bilde av seg selv ikke anses som seriøse, da de kan mistenkes å markedsføre seg selv gjennom sitt utseende.

Les også: - Treningsidiot? Unngå cv-skryt!

Hodejegerens beste karrieretips

Her er de heteste jobbtrendene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.