– Det er bred tverrpolitisk enighet om at Norge skal bidra. Det er en beslutning som fortsatt ligger til grunn, sier hun til NTB.

Tajik vil ikke kommentere direkte om det norske bidraget til Irak øker faren for at Norge skal bli rammet av terror.

– Det PST selv sier, er at det er en helhetlig vurdering som ligger bak oppgraderingen av trusselnivået, sier hun.

Regjeringen besluttet nylig, med Aps støtte, å sende omkring 120 personer til Irak for å trene opp irakiske styrker.

Tajik understreker at vurderingene fra PST må tas på alvor, og at nødvendige tiltak må settes i verk.

PST setter sin vurdering i sammenheng med at opprørsgruppen Den islamske staten (IS), også kjent som ISIL, har oppfordret sine tilhengere til å angripe land som er med i den USA-ledede koalisjonen mot gruppen.

– Når PST sier at det er den type kobling, legger vi til grunn den etterretningen som sikkerhetstjenesten har. Det er det kunnskapsgrunnlaget som regjeringen kan forholde seg til. Da er det nødvendig at vi jobber ut fra det, sier Tajik.

Hun sier det nå er nødvendig med beredskap for å takle den aktuelle situasjonen og på sikt intensivere det forebyggende arbeidet for å unngå økt radikalisering i Norge.

Les også:
Tror Kina-eventyret går mot slutten
Disse kjemper om Evry
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.