Det østerrikske selskapet Palfinger Marine la i juni inn bud på alle aksjene i Bergen-konsernet TTS Group. Men i en børsmelding mandag morgen opplyser Palfinger at budet termineres.

Palfinger Marine hadde ved utløpet av akseptperioden til budet ikke mottatt aksept for over 90 prosent av TTS-aksjene på fullt utvannet basis. Som et resultat av det vil Palfinger ikke fullføre budet, opplyses det.

- Vi er overrasket over at transaksjonen ikke vil bli gjennomført. Vi vil nå konsentrere oss fullt og helt om å gjennomføre vår strategi på selvstendig basis, med kortsiktig fokus på operasjonelloptimalisering, sier konsernsjef Toril Eidesvik i TTS Group.

Selskapet vil nå fortsette sin markedsstrategi, opplyses det i en pressemelding.

TTS Group satte i februar 2015 i gang en strategisk gjennomgang for å undersøke muligheter for både oppkjøp og partnerskap. Denne prosessen er nå avsluttet, ifølge selskapet.

- I de kommende månedene vil vi fokusere på å optimalisere strategi og handlingsplaner for 2017 og fremover, sier Eidesvik.

Det opprinnelige budet var på 5,60 kroner per aksje for alle aksjene i TTS Group, og verdsatte den totale aksjekapitalen i TTS Group til rundt 600 millioner norske kroner.

Følg markedet på DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 

Les også på DN.no:

 Donald Trump mister draget på damene (+)

Vraket fra Arendalsuka

Kunnskapsministeren: Norsk skole trenger flere timer

Utbyttefest for gründertrio dnPlus  (DN+)

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:

Håper på suksess med The Airlander 10 - et luftskip som kan ta av og lande rett opp og ned og holde seg i luften i ukesvis
Selskapet bak, Hybrid Air Vehicles, håper luftskipet vil bli brukt innen bistand og frakt av varer til steder som ikke kan nås av vanlige fly. Skipet kan frakte opp mot 80 tonn og nå en hastighet opp mot 148 km/t
01:07
Publisert: