Tirsdag presenterte TV 2 høstprogrammet i Grieghallen i Bergen.

Menyen som TV 2 håper skal stjele seere fra NRK, TVNorge og TV3 inneholder blant annet «The Stream», humorprogrammet «Live på direkten», «Helsekontrollen» og «Rett fra hjertet».

Fra før er det kjent at tidligere kulturminister og visesanger Åse Kleveland (67) er blant artistene som er plukket ut til neste utgave av TV 2-programmet «Hver gang vi møtes», som sendes for sjette gang i 2017.

Der skal Kleveland blant annet møte Ida Maria (32), Hanne Sørvaag (36), Esben «Dansken» Selvig (37) og Margaret Berger (29).

Håper på avtale

Lenge før neste sesong av «Hver gang vi møtes» går på luften, håper TV 2-sjef Olav T. Sandnes å få vite om sittende kulturminister Linda Hofstad Helleland har tenkt å komme TV 2 i møte.

Sandnes har varslet at TV 2 må få kompensasjon fra staten for å fortsette å utføre allmennkringkastingsoppdraget.

I slutten av august går fristen for å søke sluttpakke ut for TV 2-ansatte.

Tv-huset kunngjorde i mai at kostnadene TV 2 skal kutte 350 millioner frem mot 2020.

LES OGSÅ: Nå begynner TV 2s milliardkamp dnPlus  

Det omfatter blant annet daglige nyhetssendinger og å opprettholde hovedkontoret i Bergen.

En viktig premissleverandør for regjeringens mediepolitikk er Mediemangfoldsutvalget, som ledes av Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås.

Onsdag setter Sandnes seg til bords i utvalget, sammen med blant andre kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK.

Fra før har flere utvalgsmedlemmer understreket at det har stor betydning at Norge har en kommersiell allmennkringkaster som konkurrerer med NRK også i fremtiden.

LES HVA UTVALGET MENER: Tviholder på tv-konkurranse dnPlus

Men slett ikke alle er enige i dette. Nylig gikk Schibsted Norges konserndirektør Didrik Munch Hardt ut mot «uansvarlig» og «gammeldags» TV 2-støtte dnPlus .

I begynnelsen av august ble det også kjent at TV 2 ikke søker en ny, midlertidig avtale med staten, fordi avtalen som var utlyst ikke innehold noen gjenytelser fra staten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.