TV 2 flytter med cirka 450 ansatte fra dagens lokaler i Karl Johans gate til det såkalte Diagonale-bygget som skal bygges mellom Thon Hotel Opera og Operaen i Bjørvika.

Innflytting skal etter planen skje allerede om to år, i begynnelsen av 2018.

Dermed er hele TV 2-organisasjonen klar for flytting. På sensommeren 2017 flytter nemlig TV 2 i Bergen fra det opprinnelige hovedkvarteret på Nøstet og inn i nybygde Media City.

Flyttingen til Bjørvika vil gi TV 2 betydelig lavere leiekostnader enn i dag.

- Selv om vi flytter til et nytt bygg i et sentralt område, er dette en vesentlig kostnadsbesparelse for TV 2. I tillegg får vi et moderne og fleksibelt bygg samt at vi får anledning til å være med å definere, og forhåpentligvis styrke Bjørvika som et spennende byutviklingsområde, sier Olav T. Sandnes i en pressemelding fra TV 2.

Færre plasser

En av årsakene er at det vil være færre kontorplasser enn det er folk ansatt i TV 2s Oslo-baserte virksomhet. Det bekrefter organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand, som begynte i TV 2 ifjor høst.

- Lokalet i Bjørvika er tilrettelagt for såkalt aktivitetsbasert organisering av arbeidet. Det handler kort sagt om at man ikke har faste plasser. Istedet får de ansatte faste soner der de har skap med  personlige eiendeler og laptoper og slikt. Deretter setter man seg sammen med andre ut fra hvilke aktiviteter man jobber med, slik at man kan sette seg i grupper sammen med relevante fagpersoner, sier Willand.

Les også: Het krangel om dårlige TV 2-tall dnPlus

Hun sier aktivitetsbasert organisering er en modell både Gjensidige og veldig mange andre bedrifter har valgt å bruke.

- Det handler om å skape ulike arbeidsmiljø tilpasset de ulike aktivitetene i bedriften, og er mer prosjektbasert, selv om noen deler av organisasjonen fortsatt vil ha faste plasser gjennom såkalte funksjonsplasser.

Les også: Nå kan du kjøpe lisensfri tv-skjerm

Like mange hoder

- Blir det også endringer i organisasjonen i forbindelse med flyttingen?

- Det er beregnet like mange hoder som skal jobbe i Bjørvika som her i Karl Johans gate, cirka 450. Men alle vil ikke ha faste plasser. Arealene er tilrettelagt for at alle ikke er på jobb samtidig til enhver tid - fordi mange ofte er i Bergen, ute på nyhetsoppdrag eller ute hos produksjonsselskaper og jobber med produksjoner, sier Willand.

Også i Bergen har TV 2 valgt aktivitetsbasert organisering i de nye lokalene.

Les også: - Mediene mye røffere mot kvinner dnPlus

Færre store kontorer

I forkant av prosjektet undersøkte TV 2 hvor mange som til enhver tid var i lokalene og hvor mange arbeidsplasser som stod tomme.
En av konklusjonene var at det er penger å spare på en annen organisering.

- Undersøkelsen viser at vi til enhver tid har et stort antall pulter som står ledige. De økonomiske fordelene ved aktivitetsbasert organisering er åpenbare. I stedet for at et stort anslag pulter og kontorer til enhver tid står tomme kan man redusere antall plasser og areal. Men kanskje vel så viktig gir den nye arbeidsformen en rekke fordeler gjennom bedre samhandling på tvers, økt effektivitet og bruk av kompetansen TV 2 som helhet besitter. De nye arealene vil være tilpasset en moderne og fremtidsrettet arbeidsflyt og tv-produksjon, det ser vi veldig frem i mot, sier Willand.

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

Les også:

Plomberer TV-en for å slippe lisensen  

Se – hun snakker dnPlus

Åpner for analyse av Facebook-data dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.