I nesten 20 år har «God Kveld Norge» med Dorte Skappel (53) som programleder blitt produsert av TV 2.

Nå kan det gå mot at produksjonsselskapet Mastiff får ansvaret for å produsere programmet.

– «God kveld Norge» har levert gode seertall i nesten 20 år, og vi kommer til å fortsette videre med det konseptet. Det er likevel naturlig å utrede ulike modeller for å videreutvikle produktet. Å gjøre produksjonen eksternt, er derfor en av de tingene vi ser nærmere på, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

– Kan ikke programmet videreutvikles internt?

– Vi har satset mye på «God kveld Norge» i det siste, blant annet har vi oppgradert studioet og jobbet med det journalistiske. Nå utreder vi om produksjonen skal gjøres eksternt. Men det er ikke fattet noen endelig beslutning ennå, sier Nakken.

LES OGSÅ:Het krangel mellom TV 2-profiler

Lederen Henrikke Helland i TV 2-journalistenes fagforening bruker samlivspreferanser når hun skal beskrive hvordan de ansette i underholdningsredaksjonen tok beskjeden fra kanalledelsen om at programproduksjonen kan være på vei bort fra kanalen.

– For mange oppleves dette nærmest som en skilsmisse.

– Det er så klart en vond følelse. Akkurat nå er det viktigste for oss å forhandle for de ansette som er på vei ut – på best mulig måte, sier Helland til DN.

Gjennomførte undersøkelser

Hun er blant annet kritisk til hvordan informasjonsflyten mellom TV 2-ledelsen og de ansette i redaksjonen har vært i løpet av denne prosessen – sett i lys av undersøkelsen Arbeidstilsynet gjennomførte mot kanalen i fjor. Her kom det blant annet frem at flere ansette i kanalen fryktet represalier fra ledere og var redde for å melde fra om avvik.

– Vi ser at dette er en lovlig selskapsovertagelse. Men vi opplevde at denne prosessen kom skeivt ut, så nå har vi lagt til rette for at prosesser skal gå etter en viss mal. Dette ble vi pålagt av Arbeidstilsynet i fjor. Etter at vi påpekte dette, så opplever vi at dialogen med ledelsen har blitt bedre, sier Helland til DN.

– Hva legger du i ordbruken «skeivt ut»?

– Vi har som sagt lagt en mal på hvordan vi skal håndtere omstilling. Så opplevde vi at denne malen ikke ble fulgt. Men prosessen er inne på rett spor nå, sier hun.

– Får de ansette som går over til Mastiff beholde samme lønn?

– Det er en del av premissene. Men TV 2 har en sterk lokalavtale – Mastiff har en tynn. Så det er en del slike ting som vi må forhandle om først, sier hun. (Saken fortsetter under).

Nakken ønsker ikke å uttale seg om klubblederens uttalelser, og sier at dette er en intern prosess.

– Vi har en god dialog med klubben internt og vil fortsette dette arbeidet, sier han.

Han ønsker heller ikke å kommentere om programleder Dorthe Skappel må skifte arbeidsgiver om «God kveld Norge» skal produseres eksternt.

Skappel har ikke besvart DNs henvendelser.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Slik er de nye fjellvettreglene:

Cecilie Skog presenterer de nye fjellvetreglene
Turistforeningen og Røde Kors har utarbeidet nye fjellvettregler. Det er fortsatt ni regler, men flere av dem er endret eller fjernet, og punkt seks er helt nytt.
02:55
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.