Jan Erik Tveteraas slutter som toppsjef i Sevan Drilling. Han trekker seg også som styremedlem i Sevan Marine.

Kommet til enighet med styret
Tveteraas sier han slutter til det beste for selskapet, og beslutningen kommer på bakgrunn av utfordringene til Sevan Marine, Sevan Drillings største eier.

- Jeg tror et skifte kan bidra positivt, og til at man kan finne løsninger totalt sett, sier Jan Erik Tveteraas til DN.no, og fortsetter;

- I og med at jeg har vært involvert i Sevan Marine og Sevan Drilling i alle disse årene, så har jeg et ansvar for alt som har skjedd i denne perioden. På den bakgrunn har jeg blitt enig med Sevan Drilling om at det er det beste for selskapet at jeg går av, sier han.

Tveteraas, som var en av grunnleggerene av Sevan Marine, og selskapets toppsjef inntil nylig, syntes det er vemodig å måtte trekke seg. Han har ikke bestemt seg for hva han nå vil gjøre videre.

- Det jeg ønsker er at man skal finne en positiv løsning for Sevan Marine i forbindelse med den prosess om styrking av kapital som selskapet er inne i, sier Tveteraas.

Han legger til at Sevan Drilling har en god finansiell posisjon.

- Jeg har veldig stor tro på fremtiden for begge selskaper, så får jeg se etter hvert hva jeg selv skal gjøre, sier han.

Tveteraas opplyser at han eier omkring 3 millioner aksjer i Sevan Marine, og at han har kjøpt aksjer for omkring 2,5 millioner kroner i Sevan Drilling.

Børsras for Sevan Marine
Sevan Marine falt 42 prosent onsdag før børspause ble innført i handelen med selskapets aksjer i går. Børspausen er fortsatt effektiv i påvente av melding fra selskapet.

Tveteraas er overrasket over at aksjen har falt så mye som den har gjort.

- Jeg er generelt overrasket over at aksjen har falt så mye selvfølgelig, fordi jeg mener at det er verdier i selskapet som langt overstiger dagens kurs, sier Tveteraas.

Sevan Marine, som har spesialisert seg på sylinderformede flytende produksjonsenheter, trenger finansiering, og DnB Nor har varslet å ville garantere for en emisjon på inntil 275 millioner dollar. Sevan Marine melder tordag imidlertid torsdag morgen at en emisjon ikke vil være mulig.

Les også: <b>Sevan Marine i brudd med lånebetingelsene</b>

Tror på løsning
Tveteraas tror på at Sevan Marine vil finne en løsning på sitt kapitalbehov.

- Jeg tror absolutt at det er mulig å finne en løsning for selskapet, det er mitt syn på det, sier han.

Finansavisen skriver torsdag at dersom banken skal garantere for en fortrinnsrettemisjon vil kursen kunne bli satt så lavt som teknisk mulig, hvilket vil si pålydende per aksje på 0,20 kroner. Onsdag stod Sevan Marine-kursen i 70 øre, som er ned 66 prosent den siste uken.

Les også: Stopper Sevan etter børsstup

Tveteraas mottar lønn i oppsigelsestiden på seks måneder, og får en sluttpakke på to årslønner.

Fungerende styreleder Scott Kerr vil fungere som sjef i Sevan Drilling frem til en permanent erstatning er funnet.

Les også:
<b>Sevan Marine gruset</b>
<b>Sevan Marine i brudd med lånebetingelsene</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.