Folk som nyter å ødelegge debatter og provoserer andre på nett skaper stort hodebry for Twitter.

Senere i dag vil Twitter-sjef Dick Costolo ta mikrofonen og snakke om inntjening og selskapets vekst i antall brukere. Men det som får størst oppmerksomhet foreløpig torsdag, er det toppsjefen nylig sa i et internt forum.

Ifølge interne meldinger The Verge har fått tak i, tar Costolo det hele og fulle ansvaret for Twitters dårlige jobb med å håndtere misbruk av det sosiale mediet. Og dét er et problem som koster Twitter kunder. Derfor bør Twitter gjøre mer for å få bukt med problemet, innrømmer han.

Det skriver Marketwatch.

- Vi «suger» i å håndtere misbruk og troll på plattformen, og vi har «sugd» i årevis, skal Costolo ha sagt.

- Finnes ingen unnskyldning

Han la ifølge The Verge til at misbruk på mikrobloggplattformen er noe alle snakker om, at det er ingen unnskyldning for at Twitter har vært trege til å reagere - og at selskapet skal begynne med å «sparke disse folkene både til høyre og venstre».

Twitter har avslått å kommentere meldingene som ble postet i forumet.

Å ta seg av sensitivt innhold er blitt en stor utfordring for Twitter. Selskapet har blant annet blitt presset til å kommentere hvordan noen Twitter-brukere sjikanerte den avdøde skuespilleren Robin Williams' datter, og Twitter har også fått en mengde andre henvendelser i fanget. All trakasseringen har fått en rekke ivrige Twitter-brukere til å droppe bruk av plattformen, og nå er Dick Costolo redd for at flukten fra Twitter vil fortsette.

Narcissister, sadister og psykopater

Twitter er langt fra det eneste nettstedet som har slitt med såkalte «nett-troll».

Har du lest i kommentarfelt på mer enn én sak på nett, har du støtt på et troll: Personer som elsker å dreie debatten i en annen og useriøs retning og ikke har noe annet mål enn å provosere andre.

Ifølge ny forskning er personer som elsker å fordrive tiden med trolling minst like usympatiske i det virkelige liv, skriver Psychology Today.

Konklusjonen er klar, mener forskerne: Nettroll viser mye tydeligere tegn på ubehagelige personlighetstrekk som narcissisme, sadisme og psykopati enn dem som oppfører seg pent på internett.

Les også: Denne artikkelen er skrevet av et menneske

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.