TV-kanalen Haberturk viser flyet som styrter i flammer i Syria, like ved grensa.

Her blir det russiske militærflyet skutt ned:

Her blir det russiske militærflyet skutt ned
Kampflyet som tirsdag ble skutt ned etter at det krenket tyrkisk territorium, var et russiskbygd Su-24-fly, ifølge kilder på kontoret til Tyrkias president.
00:28
Publisert:

Kampflyet som tirsdag ble skutt ned etter at det krenket tyrkisk territorium, var et russiskbygd Su-24-fly, ifølge kilder på kontoret til Tyrkias president.

Russlands forsvarsdepartement bekrefter at et russisk kampfly er skutt ned i Syria. De hevder kampflyet ikke krenket tyrkisk luftrom, melder russiske medier.

Begge flyverne ser ut til å ha greid å hoppe ut av flyet i fallskjerm, ifølge opptak som er sendt ut av nyhetsbyrået Anadolu.

En tyrkisk militærtalsmann sier at det var tyrkiske F16-fly som skjøt ned kampflyet etter at det var kommet inn i tyrkisk luftrom, ifølge CNN Turk. Han sier kampflyet fikk en advarsel som ble ignorert, før det ble åpnet ild.

Den tyrkiske statsministerens kontor har drøftet utviklingen på grensa med generalstaben og bedt utenriksdepartementet konsultere NATO om situasjonen. (©NTB)

Les også i DN på nett:

- Dette er virkelig en paradigmestudie  

- Ikke noe av dette vil bety noe

– Bare å rette en stor og ydmyk takk dnPlus  (krever innlogging)

Se på DNtv: Her beroliger Erna Solberg oljebransjen om at de passer godt inn i hennes klimapolitikk

Her beroliger Erna Solberg oljebransjen om at de passer godt inn i hennes klimapolitikk
Statsminister Erna Solberg åpnet Statoils høstkonferanse mandag formiddag.
02:22
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.