Den norske drømmebilen er en stor dieseldreven stasjonsvogn med firehjulsdrift. Kombineres det med et visst antall hestekrefter og en dynge utstyr og massiv prestisje på kjøpet, finner man testbilene DN.no nå har prøvekjørt.

Både Audi A6 og Mercedes E-klasse er to biler som befinner seg i den øvre del av prissjiktet for familievennlige stasjonsvogner.

Mercedes E-klasse kom for halvannet år siden, og har etter den tid utvidet modellporteføljen til også å omfatte dagens modell E 250 CDI 4Matic. Det betyr en firesylindret motor på 2,2 liter og 204 hestekrefter. I tillegg har den altså firehjulsdrift og automatgir. Av utstyr kan nevnes AMG sportspakke, parkeringssensorer, ryggekamera, dynamiske seter og hjelpesystemer som skal holde deg i fila di, og varsler om biler i blindsonen.

Mercedesens nyeste konkurrent Audi A6 Avant er på vei ut på markedet i disse dager. Med en treliters dieselsekser på 245 hestekrefter er den hakket vassere enn Mercedesen. I tillegg har også denne bilen automatgir og firehjulsdrift. Ekstrautstyrnivået er det heller ikke noe å si på når det gjelder Audien. Nær 300.000 kroner koster de ekstra kryssene som ble satt da testbilen ble bestilt.

Det smaker godt, men det koster også. Begge testbilene koster mer enn en million kroner.

Begge bilene er langt på vei drømmebiler, men den ene trekker det lengste strået. DN.nos konklusjon får du i videoen over.

 

Les testen av Audi A6 Avant: Bunnlinjebilen

Se bilder av de to konkurrentene her:

Les også testen av Mercedes E-klasse da den kom: Ja takk, begge deler (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.