De norske meglerhusene nøt svært godt av børsoppturen i 2007.

HER KAN DU SØKE I SKATTELISTENE!

Meglere og analytikere tjente fett ifjor og har også opparbeidet seg solide formuer. Det kan komme godt med, for med den siste tidens finanskrise tyder alt på at den store meglerfesten er over for denne gang.

Flere av meglerhusene er nå preget av at inntektene faller dramatisk, og lønningene er under press - selv om de nok vil tjene godt også i 2008. Investor og rådgiver Svein Haga er sikker på at både bonusene, representasjon og alt lider under den sviktende inntjeningen.

- Nå som vi ser en oppgang er det mange meglere som håper at vi har sett bunnen, eller ber til Gud om at vi har sett bunnen, sier Haga.

Les mer: - Ber til Gud om at bunnen er nådd

Collier troner på toppen
Jan Petter Collier tjente aller mest av meglertoppene ifjor, med en inntekt på over 53 millioner kroner. Han har også godt å tære på - med en formue på over en halv milliard. Collier er dermed den i meglerbransjen som har lagt seg opp mest gjennom de siste årene.

Han er også nummer tre på topplisten for Oslo kommune. Se her!

SEB Enskildas Bård Bjølgerud tjente nest mest ifjor, med 44,9 millioner.

Skattelistene viser at det er Enskilda-meglerne som har de største inntektene, men det skyldes trolig at deler av Paretos utbetalinger gjøres gjennom indre selskaper.