Størrelsen på den ukrainske økonomien falt med 15,2 prosent i 2014 og landet er inne i en dyp resesjon.

Handelen med omverdenen har kollapset.

Finansmannen George Soros har oppfordret europeiske land om å gjøre mer for å støtte økonomien.

I et innlegg i «New York Review of Books» i januar advarte Soros om at tiden er i ferd med å løpe ut for Ukraina og at det haster med å komme opp med en plan for landets økonomi.

Han argumenterte for at det er viktigere for eurosonen å styrke den ukrainske økonomien enn å løse den politiske usikkerheten som rådet i Hellas.

«En brøkdel av hva som er lovet»

Nå får Soros støtte av lederen for fremvoksende markeder hos Standard Bank, som retter knallhard kritikk mot EU-landene.

«Til tross for all retorikken og løftene om at de ikke ville tillate at Ukraina feilet, maktet de ikke å støtte Ukraina når nøden var størst. Vestlige utbetalinger av lån er en brøkdel av hva som er lovet. Samtidig ble Ukraina rådet til å betale utenlandsgjelden i sin helhet og rydde opp i gassgjelden til Russland», skriver Timoty Ash i en rapport.

 

Les også: Sikkerhetsrådet krever stans i kampene i Øst-Ukraina

 
Ukraina ber Vesten reagere etter våpenhvilebrudd

Debaltseve på separatistenes hender  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.