To velinformerte kilder sier til nyhetsbyrået AFP at rentebetalingen på 120 millioner dollar (981 millioner norske kroner) ble overført fredag morgen.

Ukraina har nå ytterligere to måneder på seg til å forhandle fram en gjeldssaneringsavtale før en regning på hele 4 milliarder kroner forfaller for en annen euroobligasjon.

Det internasjonale pengefondet IMF har tilbudt en låneavtale på 40 milliarder dollar, men den avhenger av at Ukrainas private kreditorer samarbeider. Ukraina planlegger å restrukturere drøyt 15 milliarder av gjelden som en del av IMFs lånepakke. Fire amerikanske finanskjemper eier to tredeler av Ukrainas gjeld.

IMF signaliserte torsdag at det kunne frigi 1,7 milliarder dollar i friske midler neste uke selv om ukrainerne skulle mislykkes i å innfri en gjeldsletteavtale med privat sektor. Analytikere påpeker nå at fredagens betaling er et tegn på at Kievs forhandlinger med private kreditorer, går framover.

Opprøret i øst har trukket Ukraina inn i enda dypere resesjon, og gjelden er nå like stor som landets brutto nasjonalprodukt, skriver Financial Times. Valutaen hryvnja stuper, og myndighetene anslår at økonomien kan krympe hele 9 prosent i løpet av året. (©NTB)

Les også:

Trekker seg fra medieselskap

Asia i dag: Pessimismen sprer seg i Kina

- Finanspolitikken i Europa har vært aldeles katastrofal

DNtv:

DNs bilanmelder: «Hvis du er villig til å ofre prestisjen,  fremstår dette som et godt kjøp. Selv om det er en Kia til 700.000»

Her er en premium-suv uten premium prislapp
Storsuv-en Kia Sportage gir deg faktisk mye bil for pengene.
01:56
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.