– Vi kan ikke ha det slik at vi nå skal få en situasjon der vi gradvis får innført flere og flere dyr til fylket og stå maktesløse og ikke kan gjøre noe med det, sier Reksnes til NRK.

Det siste året har det blitt langt mer vanlig med ulv i Sogn og Fjordane enn tidligere.

Et jaktlag i Eid kommune måtte nylig gi opp jakta på en ulv som hadde gjort skade på sauer, fordi fellingstillatelsen hadde gått ut. Kort tid etter tok ulven flere sauer.

Reksnes mener jakta nærmest er håpløs på Vestlandet med bratte fjellsider. Derfor oppfordrer han stortingspolitikerne til å ta tak i problematikken.

I slutten av juli sendte 29 ordførere i Hedmark, Oppland og Akershus et opprop til Miljøverndepartementet og Stortinget, hvor de ba om å kunne felle rovdyr i prioriterte beiteområder uten å måtte søke på forhånd.

 

Les også: Kraftige priskutt redder «dødsdømte» spøkelsesbyer i Spania

Nå er det Trondheim som flommer over av utleieboliger

Petter Stordalen: - Jeg var som en styltegående Zlatan

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Utsetting av ørret: - Ren forsøpling av naturen:

Utsetting av ørret: – Ren forsøpling av naturen
Lars Nilssen, produsent av tv-programmet «På fisketur med Bård og Lars», mener utsettingen av ørret i norske vann har gått altfor langt.
02:57
Publisert: