2017 ble et godt år for Thomas Giertsen. Hans holdingselskap, Egeberg Holding as, hadde en omsetning på 6,5 millioner kroner i fjor, opp fra 4,9 millioner i 2016.

Blant disse inntektene kommer hele 2,5 millioner kroner fra investeringer i diverse aksjer og fond, blant annet på Oslo Børs. Det er en kraftig økning fra 2016, hvor de samme postene bare utgjorde 0,4 millioner.

Ifølge aksjonærregisteret eide Egeberg Holding ved utgangen av fjoråret aksjer i ti prosent av eiendomsselskapet Tinholt Eiendom as, men også 0,525 prosent av investeringsselskapet Altitude Capital, som har investert i blant annet Husleie.no, og Norwegian Finans Holding, eierselskapet til Bank Norwegian.

Egeberg Holding eier også direkte noen aksjer i Norwegian Finans Holding og Protector.

Åttedoblet driftsresultatet

Det var derimot ikke bare på inntektssiden Giertsen gjorde det godt. Driftsresultatet til Egeberg ble på fem millioner kroner, opp fra 0,6 millioner i 2016. Det er mer enn en åttedobling.

Dette skyldes ikke bare høyere omsetning, men også en kraftig reduksjon i kostnader. Mens driftskostnadene til Egeberg Holding var på 4,3 millioner kroner i 2016, hadde de i 2017 falt til 1,5 millioner.

Ikke uventet ga dette en god bunnlinje. Resultatet før skatt ble på 5,1 millioner, opp fra én million i 2016.

Rekordår for produksjonsselskapet

Thomas Giertsen eier også 39 prosent av produksjonsselskapet Feelgood Scene Film og tv as, gjennom Egeberg Holding og Lonistar Holding.

Selskapet hadde et svært godt år i fjor, med en omsetning på hele 100 millioner kroner. Det var rekord.

I fjor kom Monday Production inn som majoritetseier av Feelgood, og Lasse Hallberg ble administrerende direktør. Han var fornøyd med innsatsen i 2017.

– Vi gjorde en god innsats da vi kom inn fra Monday i andre halvår, blant annet med flere kostnadsbesparelser. Det teller mye i denne bransjen, hvor det er små marginer, sier Hallberg.

Giertsen fornøyd med Monday

Utbytte ble det derimot ikke noe av for Feelgood i 2017.

– Vi ville sikre at vi har en langsiktig drift, så vi lot være å ta utbytte i fjor, for heller å bruke pengene på å lage nye serier, sier Hallberg.

Giertsen selv har uttrykt entusiasme for Monday.

– Jeg tror Monday er en riktig majoritetsaksjonær for Feelgood fremover, og at deres eierskap vil styrke selskapet. Jeg gleder meg til å jobbe med dem og ikke minst til å jobbe med Lasse Hallberg igjen. Det er altfor lenge siden sist, sa Giertsen i fjor.(Vilkår)

– Nå pågår det en teknologisk revolusjon i verden
Leder i Sosialistisk Ungdom, Andreas Sjalg Unneland, med oppfordringer til Audun Lysbakken.
00:50
Publisert: