En daglig leder i et byggefirma i Ålesund med 27 ansatte, beskyldes av bostyrer i selskapet for å underlag på over sju millioner kroner.

Pengene skal ha gått til spilling, mener bostyrer.

Bobestyrer Bjørn-Ivar Borgund anmeldte saken i forbindelse med konkursen til byggefirmaet, skriver Sunnmørsposten.

Styret i firmaet begjærte seg selv konkurs 11. august i år. På det tidspunktet hadde byggefirmaet 27 ansatte.

I forbindelse med skiftesamling i Sunnmøre tingrett 22. september opplyste bostyrer at det er levert inn anmeldelse mot daglig leder for mulig brudd på straffelovens paragrafer om underslag og økonomisk utroskap.

- Store summer

– Det har dessverre tegnet seg et bilde av en daglig leder som har tappet selskapet for likviditet. Store summer, skriver Bjørn-Ivar Borgund i bostyrets innberetning.

Ifølge innberetningen skal daglig leder ha tilegnet seg over sju millioner kroner fra selskapet i løpet av de siste driftsårene Dette er gjort i tillegg til høye lønnsutbetalinger.

– Jeg skjønte fra dag én at det var noe som ikke stemte, sier bobestyreren til avisen.

Ifølge innberetningen skal de urettmessige uttakene fra selskapet ha gått til spill og tipping. Sunnmørsposten har vært i kontakt med den daglige lederen, som ikke ønsker å kommentere saken.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Brukte kontanter på billøp
 

Skjulte lydopptak i barnevogn