I forslaget erkjennes det at det er delte meninger om forskningen i evalueringen som er gjort.

– CENse har ikke har greid å øke forskningsaktiviteten og opprette nok kontakter utad, sier universitetsdirektør John Møst til NRK.

Etter seks års drift foreslås det at CENse ikke fornyes i sin nåværende form. En arbeidsgruppe skal innen 1. juli komme med en anbefaling om hvordan kompetansen og merkenavnet som er oppbygd kan videreutvikles i en annen form.

Styremedlem og SV-politiker Eirik Faret Sakariassen vil gjøre sitt beste for å blokkere forslaget. Ifølge NRK mener han UiS har et sterkt rykte som et «oljeuniversitet», og at innsatsen for å gjøre universitetet grønnere må økes, ikke minskes. Her får han støtte fra Bellona:

– Oljefokuset i Stavanger er åpenbart så sterkt at en verken har evnen eller vilje til å satse utover dette, sier Karl Kristensen i miljøstiftelsen Bellona.

 

Les også: Asia i dag: Vil tvangsfusjonere selskaper og skape globale giganter

- De fikk Nobelprisen, men jeg fikk pengene

USA i dag: Rekordbonuser på Wall St.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.