Hvert år reiser over 100 000 solhungrige nordmenn til Thailand. Reisebyråene tror ikke den politiske uroen vil føre til færre reisende.

Torsdag endte de siste månedenes uro med at den thailandske hærsjefen erklærte at de militære har overtatt makten i landet.

  Kaos i Thailand etter militærkupp

 

Bryr seg ikke
- Det er overraskende lite spørsmål rundt den politiske uroen, sier produkt- og markedsansvarlig Marit Grøtting i reisebyrået Orkidé som har spesialisert seg på å sende nordmenn til Thailand.

Etterspørselen etter ferieturer til Thailand har ikke endret seg i det siste. Det er i hovedsak vinteren som er høysesong for solhungrige nordmenns reiser til Thailand. Grøtting tror ikke på noen nedgang.

-  Det kan være at noen lar være med å bestille nå, men ikke noe vi merker. Det spørs hvordan det utvikler seg. Så langt har det vært en fredelig maktovertakelse. Selv om Bangkok er knutepunktet, så er det andre regioner turistene reiser til, sier Grøtting. 

Billigere valuta
Informasjonssjef Helen Begby i Apollo sier de ikke har noen turister i Thailand nå,  men at Apollos ansatte i Bangkok melder om normale tilstander. Hun tror heller ikke at de vil se en nedgang i bestillinger mot vinteren.

- Dette har vært uro der før, og det har ikke påvirket turismen, sier Begby.

Nordmenn kan også se frem til mer å rutte med på Thailand-turen. Landets valuta baht har falt med nær seks prosent i forhold til norske kroner det siste året.

Se valutakursutviklingen her

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.