Regjeringen som ledes av general Prayuth Chan-ocha avlyste en auksjon for 4G-dekning etter at han først ga sin støtte til prosjektet da han kom til makten i mai.

Utsettelsen skyldes at den nye militærregjeringen planlegger en gjennomgang av det utenlandske eierskapet i landets mobiloperatører, blant dem DTAC, der Telenor har en kontrollerende eierandel.

Gjennomgang

Gjennomgangen ble bestemt etter at Telenor opplyste at de ble bedt om å sperre tilgangen til Facebook i Thailand noen dager etter militærkuppet.

Telenor har siden bedt om unnskyldning for å ha gitt opplysningene offentlig.

DTAC er den ene av Thailands tre største mobiloperatører. De to andre er AIS, der Singapore Communications eier 23 prosent, og True Corp, der China Mobile er i ferd med å kjøpe 18 prosent.

Store tap

Analytikere sier at utsettelsen kan føre til tap på 4 milliarder dollar i investeringer og inntekter i en sektor som står for 10 prosent av Thailands BNP. En lengre utsettelse kan også føre til forstyrrelser i mobiltjenesten.

Beslutningen er et eksempel på risikoen som utenlandske investorer løper akkurat da de ifølge analytikerne trengs som mest for å få liv i en kriserammet økonomi. Den er også en påminnelse om feilene som tidligere militærstyrer i Thailand har begått.

Den nye militærregjeringen sier den vil unngå fortidens feil, og myndighetene opplyste i forrige uke at de hadde godkjent søknader for 18 prosjekter, blant dem et anlegg Toyota vil bygge for å produsere lastebiler.

Les også:
Vokser mest av de store selskapene
Sendte epost som «luktet vondt»
Feil valg på videregående kan koste deg fire år ekstra (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.