– Hovedutfordringen deres ligger der, sier Solberg (H) etter å ha møtt den ukrainske utenriksministeren Andrij Desjtsjytsia på en middag i Haag mandag kveld.

– Det er viktig ikke å la russerne slippe unna med brudd på folkeretten, og det trengs klare og målrettede tiltak rettet mot personer og ledelse. Men den viktigste faktoren for å stoppe Russland vil være å klare å stabilisere Ukraina, sier Solberg.

Norge vil stille opp med lånemidler gjennom Det internasjonale pengefondet IMF og har økt de direkte bevilgningene til 80 millioner kroner til ukrainerne. Solberg håper nå IMF kan få på plass den planlagte hjelpepakken for Ukraina raskt.

– Om man ikke får stabilisert økonomien, vil det være mer demonstrasjoner, mer uro, mer for russiske uroelementer å spille på i Ukraina, sier Solberg.

Les også:
Frykter «farlig uke» for russiske aksjer
Asia i dag: Ny skepsis til «Abenomics»
Handlet i fylla med Pareto dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.