USAs president Barack Obama sier nye sanksjoner mot Russland er et klart budskap om at russerne må stanse sine provokasjoner i Øst-Ukraina.

– Det er viktig for oss å ta ytterligere skritt og sende et budskap til Russland om at denne typen destabiliserende aktiviteter som foregår i Ukraina må stanse, sa Obama under en pressekonferanse i Kuala Lumpur i Malaysia, der han var på statsbesøk søndag.

EU og USA har varslet nye sanksjoner mot Russland på grunn av utviklingen i Øst-Ukraina og at de kan komme allerede mandag.

Men Obama understreker samtidig at det er viktig at USA og EU samordner seg om sanksjonene.

De nye sanksjonene vil ventelig ramme russiske enkeltpersoner og selskap, men vil trolig ikke direkte ramme sektorer i den russiske økonomien, som for eksempel energisektoren, siden det i sin tur vil ramme europeiske gasskunder.

Les også:
Sør-Koreas statsminister går av  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.