Kontanter fra CIA ble jevnlig tilført et hemmelig fond opprettet av regjeringen i Kabul, og det var 1 million dollar av disse pengene som endte opp med å bli brukt som løsepenger for en afghansk diplomat, ifølge avisa.

Al-Qaidas daværende leder Osama bin Laden var bekymret for at amerikanerne visste om betalingen og fryktet kontantene enten ble sporet eller var forgiftet. Derfor ba han om at dollarene ble vekslet til en annen valuta, skriver avisen.

Brev som omhandlet løsepengepetalingen, ble funnet under den amerikanske spesialoperasjonen i Pakistan der bin Laden ble drept i 2011, ifølge New York Times. Korrespondansen ble, i likhet med hittil upubliserte bilder av bin Laden, lagt fram som bevis under rettssaken mot pakistaneren Abid Naseer. Naseer ble denne måneden dømt i New York for terrorplaner.

Kontantene som CIA leverte til presidentpalasset i Kabul, skulle i utgangspunktet brukes til å kjøpe støtte fra krigsherrer, parlamentsmedlemmer og andre, samt til å dekke kostnadene til hemmelige diplomatreiser og lignende, ifølge den amerikanske avisen. Kontantstrømmen har minket siden president Ashraf Ghani overtok for Hamid Karzai i fjor, heter det.

Les også:
Ettroms uten bad til 2 mill.
Jesper (8) og Mie Ingeborg (5) eier aksjer på børsen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.