I en tale torsdag kveld lokal tid ville han fortsatt ikke formelt trekke seg fra kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat.

Men han sa han vil samarbeide med Hillary Clinton for å forandre partiet. I tillegg antydet han at han vil få en ny rolle i innsatsen for å slå Trump i valget til høsten.

– Jeg har til hensikt å begynne min rolle i den prosessen om svært kort tid, sa Sanders i talen som ble filmet og strømmet på internett.

Samtidig understreket han at partiet ikke kan ha som eneste mål å slå Trump.

– Vi må fortsette vår innsats på grasrota for å skape det Amerika som vi vet vi kan bli.

Sanders og Clinton hadde et møte tidligere denne uka, og 74-åringen fra Vermont erkjenner at de var svært uenige på noen viktige områder. På andre områder var det ganske liten avstand mellom standpunktene deres.

Nå sier Sanders at han ser fram til å samarbeide med Clinton om å endre Det demokratiske partiet til et parti for arbeidsfolk og unge, og ikke bare for «rike bidragsytere» som gir penger til partiets valgkamper.

Les også: Disse militærbasene utfases

Finanstilsynet i Danmark politianmelder Nordea

- Forsvaret i dag er ikke tilpasset utfordringene vi står overfor  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.