Børsene i USA gjennomgikk tirsdag sitt største fall på to måneder drevet av en kraftig styrking av dollaren.

Dollaren beveget som mot det høyeste nivået på tolv år mot euroen. EURNOK-krysset sluttet på rundt 1,069 dollar.

Spekulasjoner om at Federal Reserve kan sette opp renten i år, drevet av en sterk gjenopphenting i økonomien, har den siste tiden tynget aksjene og drevet dollaren høyere.

Dollaren styrket seg mot 14 av de 16 viktigste valutaene. Dollaren passerte dessuten åtte norske kroner tirsdag.

Les mer: Der gikk dollaren i åtte kroner

- En videreføring av dollarstyrkingen og eurosvekkelsen skaper utvilsomt noe bekymring. Jeg tror ikke det var en spesiell hendelse som forårsaket dette, men det faktum at dette er en trend som har pågått for de siste er bekymringsverdig med tanke på de nivåene vi er på nå, sier meglersjef Michael James i Wedbush Securities til Bloomberg News.

Intel og Cisco var ned mer enn 2,4 prosent, og ledet an fallet blant teknologiselskaper i S&P 500-indeksen. Goldman Sachs og Home Depot var også markert ned.

-Dollaren stiger så mye at du må spørre deg hva det fører til med tanke på inntjeningen i selskapene på lengre sikt, sier investeringsstrateg Jim Paulsen i Wells Capital til Bloomberg News.

Apple falt 2,1 prosent tirsdag etter å ha lagt frem flere nye produkter, inkludert smartklokken Apple Watch.

Dow Jones-indeksen falt 1,85 prosent til 17.662,94 poeng, mens S&P 500-indeksen falt 0,70 prosent til 2.044,16 poeng. Nasdaq-indeksen sluttet ned 1,67 prosent til 4.859,79 poeng.

 

Les også: Asia i dag: Spår kommunistpartiets kollaps i Kina

Dette var det viktigste Kristian Monsen Røkke (32) lærte på skolebenken

Morsbinding på lånt tid  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.