Kristian Monsen Røkke (32) fikk en hel forelesningssal til å bryte ut i latter, da han tirsdag gjestet BI i Nydalen.

Sønnen til Kjell Inge Røkke er tidligere student ved handelshøyskolen, og var tilbake for å snakke om sin tid som toppleder for det amerikanske verftet Aker Philadelphia.

Ett av spørsmålene fra salen handlet om hva han har dratt mest nytte av fra studietiden i Oslo.

- Jeg lærte mye - ikke minst om det sosiale. Men det tar vi ikke her, altså. Det tar vi etterpå! svarte Monsen Røkke, før han fortsette med en litt mer alvorlig tone:

- Nei, jeg lærte jo mye om finans. Og om hvordan bankene fungerer, noe jeg ikke hadde peiling på. Så er dette kanskje litt klisjésvar, men jeg tror at det å jobbe sammen med folk i «team» var det viktigste. Jeg synes Norge er ekstremt bra på dette. Kunnskapen er en ting, men den lærdommen gir meg en plattform. Så mye sosialt er bra.

«Genuint ydmyk»

Mens Kjell Inge Røkke er selverklært skoletaper, har sønnen Kristian en solid utdannelse fra både Norge, Storbritannia og USA (se profil til venstre).

32-åringen hadde allerede jobbet på verftet Aker Philadelphia i flere år, da han ble utnevnt som ny administrerende direktør. Under hans ledelse, fra 2011 til ifjor vår, gikk verftet fra tomme dokker til fulle ordrebøker. Samtidig økte markedsverdien fra 40 millioner til 2,6 milliarder kroner.

- Det er kjempemorsomt å være tilbake her på BI og dele litt av erfaringene mine, sa han til DN tirsdag.

Foran studentene understreket Monsen Røkke at han er «genuint ydmyk» med tanke på suksessen. Han viste til at en god dose flaks alltid kommer godt med - uansett hva det gjelder.

- Markedet kom med oss, og jeg tror vi utnyttet det ekstremt bra, sa han.

Samtidig fortalte 32-åringen at han som leder har vært opptatt av å blant annet tydeliggjøre sammenhenger, standarder og mål - ikke minst for ledergruppen i selskapet.

- Dette med verdier blir fort noe som bare er på veggen, men dette er noe som bandt oss sammen. Da hadde vi noe å samle oss rundt. Uten det blir det vaklende, sier han.

Flytter til Norge

I fjor gikk Monsen Røkke fra stillingen som toppsjef til styreleder i Aker Philadelphia-verftet. Siden har det vært ventet at han vil gå inn i en mer operativ rolle i et Aker-selskap. I mellomtiden fikk han i desember et nytt styreverv, denne gangen i American Shipping Company, som også inngår i Aker-systemet.

Etter 23 år i USA, ser han nå for seg fremtiden i Norge. Tidligere i år skrev DN at Monsen Røkke og kona Nina Glende Røkke (29) har gitt 26 millioner kroner for en sjønær eiendom i Asker, to-tre kilometer fra Konglungen, der Monsen Røkkes far, Kjell Inge Røkke, bor sammen med kona Anne Grete Eidsvik (48).

- Jeg er norsk og jeg kommer til å bo her, sa 32-åringen tirsdag.

Kristian Røkke får sin MBA
00:00
Publisert:

Les mer på DN.no:
- Det er jo helt sprøtt!
Slik takler Pareto-toppen oljeprissmellen
Pistol mot hodet, netthets og hemmelige mobilnumre (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.