Den amerikanske bankgiganten Goldman Sachs oppfordrer sine sommervikarer om å gå hjem før midnatt og ikke komme tilbake før klokken 07.00 dagen etter.

De nye retningslinjene er gitt som en del av arbeidet med å forbedre arbeidsforholdene for de yngste i selskapet, skriver blant annet Wall Street Journal (WSJ) denne uken.

Rundt 2.900 sommervikarer ble ønsket velkommen med budskapet i starten av juni, men tiltaket retter seg spesielt mot dem som jobber i investeringsbanken.

Her legger uforutsigbare forhandlinger og forberedelser til tøffe klientmøter hardt press på de ansatte. Det er ikke uvanlig å bokstavelig talt jobbe døgnet rundt - såkalte «all-nighters», påpeker WSJ.

Goldman Sachs gjorde i 2013 noe lignende ved forby vikarene fra å jobbe på lørdager. Samme år døde en 21 år gammel Bank of America Merrill-ansatt etter å ha jobbet i 72 timer i strekk.

Les også:
Valutasmell for Wenaas
- Hva skal du gjøre når du er ferdig å sjekke jobbannonsene for dagen?
Eventyrlig år for Collier

Se også video med vikarene som har sommerjobb i fengsel:

Sommer i fengsel
00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.