Carlos Eugenio Vides Casanova var forsvarsminister under borgerkrigen i årene 1980 til 1992 mellom den USA-støttede regjeringen og venstreorienterte opprørere. 75.000 mennesker ble drept, og 7.000 er fortsatt savnet etter borgerkrigen.

Vides var først sjef for sivilgarden og deretter forsvarsminister, og amerikanske immigrasjonsmyndigheter mener han deltok i tortur av fanger og summariske henrettelser ved at han blant annet nektet fanger å bli stilt for retten.

Vides kom til USA på immigrasjonsvisum i 1989. 20 år senere begynte amerikanske myndigheter å granske anklagene om at han var skyldig i menneskerettighetsbrudd, og i 2012 ble han beordret utvist. Vides anket begjæringen, men har nå også tapt ankesaken.

 

Les også: Asia i dag: Vil tvangsfusjonere selskaper og skape globale giganter

- De fikk Nobelprisen, men jeg fikk pengene

USA i dag: Rekordbonuser på Wall St.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.