Federal Reserve bør vente med å sette opp renten til inflasjonen viser tegn på en vedvarende oppgang, noe som kan vare til midten av 2016.

Det sier regionalsjef Charles Evans i Federal Reserve Bank of Chicago mandag kveld, ifølge Bloomberg News.

Evans har stemmerett på Feds rentekomité Federal Market Open Committee i år.

- Før renten settes opp, ville jeg foretrekke at vi hadde med sikkerhet rundt hvorvidt inflasjonen faktisk er i ferd med å stige. Jeg tror det beste ville være å ta en veldig gradvis tilnærming til normaliseringen, sier Evans i en tale mandag.

Evans viste til at kjerneinflasjonen trolig ikke vil nå målet om to prosent før 2018, og kanskje senere.

- Gitt hvor treg den underliggende inflasjonen trolig vil bevege seg opp fra de nåværende lave nivåene, kunne vi trolig holdt inflasjonen nede med kun moderate hevinger av renten relativt til de nåværende estimatene. Bekymringen om at man må sette opp renten kraftig hvis inflasjonen stiger virker overdrevet, sier Evans.

Mandag gjentok San Francisco-Fed-sjef John Williams sitt syn om at Fed vil sette opp renten i år og uttalte at han var bekymret for de stigende boligprisene, selv om han mente de ennå ikke hadde nådd et kritisk punkt.

- Vi begynner å se ubalanse i form av høye eiendomspriser og det gjør at man må være forsiktig. En lærepenge fra tidligere episoder er at når ubalansene har blitt store, er valgene for hva man vil gjøre med dem begrensede, sa han.

Han understreker at han synes utviklingen i økonomien ser bra ut.

- Fortsetter det sånn, ser jeg dette året som starten på en normalisering av pengepolitikken, sier Williams, som understreker at det er risiko knyttet til utsiktene hans, spesielt med tanke på en for sterk dollar og påvirkning fra den svakere veksten globalt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Russland kutter oljeboreplaner

Oljeprisene stabile etter Kina-drevet fall

Asia i dag: Var dyrere enn Fifth Avenue i New York

Se DNTV: Folk er ikke redde

Folk er ikke redde
Birger N. Haug selger som før.
01:55
Publisert: