Direktør for Boston Federal Reserve - Eric Rosengren - venter at de økonomiske forholdene i USA vil fortsette å bedre seg, melder Bloomberg News mandag.

Fed-direktøren mener det vil bety at en videre renteoppgang er passende, men det vil være viktig å se om de svake sysselsettingstallene for mai er ett avvik.

- Nøkkeltallene har vært blandet den seneste tiden. Men jeg venter en tilstrekkelig økonomisk vekst til å rettferdiggjøre en gradvis fjerning av støttende tiltakene, sier Rosengren, ifølge nyhetstjenesten.

Holde tale

Sentralbanksjef Janet Yellen vil holde en tale senere mandag.

Nordea Markets skriver i sin morgenrapport at Yellen nå må klargjøre hva fredagens sysselsettingstall betyr for rentesettingen.

- Gjentar hun at det er sannsynlig med en økning senere på sommeren? Vi tror det, men med forbehold om at det er data-avhengig. Og at det krever bedring i arbeidsmarkedet. Det betyr at vi må få bra sysselsettingstall før det kan skje. Og dermed er juniøkning utelukket. Om juli fortsatt skal være en mulighet trenger vi et sterkt sysselsettingstall for juni, skriver Nordea Markets i sin morgenrapport.

- Siste mulighet

DNB Markets viser til at  dagens tale er den siste muligheten til å styre markedets forventninger før junimøte.

- Etter fredagens skuffende amerikanske sysselsettingstall fremstår det lite sannsynlig at Yellen vil signalisere at det kommer en renteheving allerede nå i juni, skriver DNB Markets.

Følg markedene på DN Investor

Les også:

Kina: - En modell uten fremtid  

Disse «typiske» feilene kan sende arbeidsgiver rett til retten

– Det er en etterlengtet pille (DN+)

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Se DNtv:

Han er Statoils Petter Smart
Hjemme i garasjen i Sola snekrer fagleder Kjell Einar Ellingsen sammen revolusjonerende undervannsutstyr ved hjelp av ølkasser, kryssfinér, kobberrør, barneleker og duppedingser fra Biltema.
00:50
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.