Referatet fra det siste rentemøtet i USA, 28-29 april, viser at det nå bare er noen få medlemmer av komiteen som tror på rentehopp i juni.

Nyheten klarte ikke å flytte markedet i betydelig grad, men markedet er noe mer positivt en liten time etter offentliggjøringen.

Det store spørsmålet er når økonomien og arbeidsmarkedet har bedret seg nok til at det oppfyller Feds krav til et rentehopp. I referatet kommer det frem at medlemmene hadde ulike meninger om dette, men at et flertall mener det er lite sannsynlig at man innen møtet i juni ser så store bedringer at det taler for økning av renten.

Det ble også diskutert hvorfor amerikaneres forbruk har vært så lavt det siste kvartalet. Er det et tegn på varig nedgang, eller kan man skylde på hendelser og forhold som er av kortvarig karakter? De fleste argumentene i referatet går i retning av at man tror det er et midlertidig fall. Spesielt ille vintervær i noen regioner og streik i en annen taler for det. Konklusjonen var at man kan tro på en moderat vekst resten av året.

Et annet tema for møtet var hva en "normalrente" er i dagens situasjon.

Les også:

Svakere dollar etter skuffende nøkkeltall

– Det kan bli stygt dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.