Hillary Clinton leder løpet om å bli Demokratenes presidentkandidat. Under et valgmøte i Nashua i New Hampshire mandag holdt Bill Clinton en tale der han fortalte hvorfor Hillary Clinton bør bli president.

– Jeg tror ikke at noen i løpet av mitt liv som har stilt opp for denne jobben på et så viktig tidspunkt i historien, er bedre kvalifisert med en ballast av kunnskap, erfaring og temperament til å gjøre det som trengs for å få jobben gjort, sa 69-åringen.

Hillary Clinton vil gjøre USA til et tryggere og mer rettferdig land for fattige og middelklassen, la han til.

– I en verden preget av usikkerhet, der grenser ser mer ut som nett enn murer, og hvor ingen har full kontroll, forstår hun hva som trengs for å gjøre vårt land så trygt som mulig, sa han.

Han la til at hun var «den mest forbløffende personen» han hadde møtt da han ble kjent med henne for 45 år siden, og sa at hun kunne ha fått seg en hvilken som helst jobb, men at hun i stedet bare ønsket å tilby rettshjelp til fattige.

– Alt hun grep fatt i, ble bedre, sa Bill Clinton.

Demokratene skal holde sitt første nominasjonsvalg i New Hampshire 9. februar.

Les også: Ber Saudi-Arabia og Iran å besinne seg
USA saksøker Volkswagen
Trumps første politiske TV-reklame er klar

Se DN Tv: Her annonserer hun sitt kandidatur

Her annonserer Hillary Clinton at hun stiller som presidentkandidat
Her annonserer Hillary Clinton at hun stiller som presidentkandidat
01:06
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.