Mandag ble det kjent at Microsoft kjøper det sosiale nettverksselskapet Linkedin for 26,2 milliarder dollar, tilsvarende 196 dollar per aksje.

Ifølge Bloomberg News gjorde Microsoft det første fremstøtet allerede i januar i år, men frem til mandag har det ikke vært kjent for offentligheten at it-giganten gikk med planer om å gjøre sitt største oppkjøp noensinne.

Handelen i opsjonskontrakter på Linkedin-aksjen viser imidlertid at noen har hatt usedvanlig god timing med tanke på oppkjøpsnyheten, ifølge det amerikanske finanstidsskriftet Fortune.

En kjøpsopsjon med innløsningskurs på 160 dollar per aksje og med siste innløsningsdag 19. august i år har vært mulig å handle siden 5. februar i år.

Frem til fredag har den daglige omsetningen aldri overgått 121 kontrakter. Da gikk interessen for kjøpsopsjonen plutselig i taket: 621 kontrakter ble handlet, ifølge Fortune.

600 av kontraktene, som hver gir rett til å kjøpe 100 aksjer i Linkedin, ble omsatt i to enkelthandler på fredag for totalt 135.100 dollar. Disse opsjonene har i dag en verdi på litt over to millioner dollar, ifølge finanstidsskriftet. Fortjenesten er altså på nær 1,9 millioner dollar i løpet av en handelsdag.

Aktiviteten i en annen kjøpsopsjon, med innløsningskurs 175 dollar, økte også kraftig fredag. Da ble det omsatt 333 kontrakter, som er det høyeste nivået siden opsjonen ble lagt ut i begynnelsen av januar i år. Her har det imidlertid vært økende aktivitet også i dagene i forveien.

300 av fredagens opsjoner ble kjøpt i fire handler fem minutter før handelen ble avsluttet. Samlet kostet de 25000 dollar. Nå har de en verdi på 569.100 dollar, ifølge Fortune.

 

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Microsoft kjøper LinkedIn  

Sverdrup-plattformen igangsatt før tiden  

Oljeverdier for 400 milliarder borte på to år

Verdens antatt tryggeste investeringer har aldri vært dyrere

Se DNtv:

Det Norske kjøper BP norge for 10,8 milliarder
01:14 Min
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Er Vipps egentlig så revolusjonerende? Hvilke biler kjører vi om ti år? Og er det virkelig bråstopp i næringseiendom?

 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.