President Barack Obama kunngjør onsdag hvem han vil utpeke til ny dommer i høyesterett.

– Jeg har tatt mitt valg. I dag vil jeg kunngjøre hvem jeg mener er høyest kvalifisert til å sitte i høyesterett, sier Obama i en pressemelding.

Han sier ikke hvem han har valgt, bare at han vil kunngjøre sitt valg klokka 16 norsk tid.

Obama har den siste tiden vurdert forskjellige kandidater til å ta plassen til Antonin Scalia, som døde i februar.

Ifølge kilder som har kjennskap til hans vurderinger, står valget mellom dommerne Sri Srinivasan og Merrick Garland.

Republikanerne i Senatet har slått fast at de ikke vil gjennomføre høringer for å godkjenne noen kandidat som utpekes av Obama før valget i november. De håper en republikaner vinner valget, slik at de kan utpeke en konservativ dommer.

Høyesterett var inntil Scalia døde, delt mellom fem konservative og fire liberale dommere. Om Obama får gjennom sitt valg, får høyesterett liberalt flertall, muligens i mange år framover. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Norske Skog: - Vi er ikke bekymret

Dette er landene med de lykkeligste innbyggerne

Qatar planlegger oljeprodusentmøte

Se DNTV:  Rubio gir opp i kampen om Det hvite hus

Her trekker Rubio seg fra kampen om Det hvite hus
Marco Rubio holder pressekonferanse der han kunngjør at han trekker sitt presidentkandidatur etter å ha tapt hjemstaten Florida med klar margin til Donald Trump.
00:41
Publisert: