President Barack Obama gir torsdag formelt sin støtte til Hillary Clintons presidentkandidatur, skriver Washington Post.

- Jeg tror aldri det har vært noen som har vært bedre kvalifisert til å inneha regjeringsmakten, sier Obama torsdag kveld ifølge nyhetsbyrået AP.

I en video som torsdag ble lagt ut på Hillary Clintons offisielle hjemmeside , gir presidenten sin støtte til sin tidligere utenriksminister.

- Jeg er med henne, sier Obama i videoen.

- Jeg gratulerer Hillary Clinton med å skape historie som den antatte kandidaten for Demokratene til å bli USAs neste president, sier Obama i videoen. Videre sier han at hun har kvalifikasjonene, motet, medfølelsen og «hjertet som skal til for å gjøre jobben».

– Og det sier jeg, som tidligere har debattert mot henne over 20 ganger.

Ifølge amerikanske medier skal Obama stille opp på et valgkamparrangement i Wisconsin 15. juni.

Sanders venter med å trekke seg

Støtteerklæringen kommer etter at Obama tidligere på dagen hadde et møte med Bernie Sanders, som er Clintons eneste motkandidat i kampen om å bli nominert som presidentkandidat for Demokratene.

Etter et timelangt møte med Obama i Det hvite hus torsdag sa Sanders at han om kort tid vil møte Hillary Clinton for å drøfte hvordan de kan samarbeide for å samle det demokratiske partiet og sikre at Trump ikke blir valgt.

Men senatoren fra Vermont ga fortsatt ikke sin støtte til Clinton som Demokratenes presidentkandidat og gjorde det klart at han ikke trekker seg fra kampen før det siste nominasjonsvalget i hovedstaden Washington D.C. neste uke.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

- Fristende å være med boligprisstigningen videre i Oslo  

– Liv kan gå tapt dnPlus  (DN+)

Asia i dag: Kjemper om to milliarder nye forbrukere

Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Er Vipps egentlig så revolusjonerende? Hvilke biler kjører vi om ti år? Og er det virkelig bråstopp i næringseiendom?

 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Har du fått med deg DNs «Brexit»-serie?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.