– Ingen lov, ingen pause, ropte politikerne.

De krever at møtene i Representantenes hus fortsetter i neste uke slik at nye og strengere våpenlover kan debatteres og stemmes over. I utgangspunktet skal de folkevalgte ha ferie.

Også seks senatorer deltar i aksjonen, blant dem senator Chris Murphy, som i forrige uke holdte en 15 timer lang tale for å tvinge Senatet til å stemme over nye våpenrestriksjoner. Avstemningen ble holdt mandag kveld, men forslagene endte med å bli nedstemt.

Klokken 23.30 lokal tid kom senator Elizabeth Warren, som representerer Massachusetts, med smultringer til demonstrantene som holdt seg våkne.

Den republikanske lederen i Representantenes hus, Paul Ryan, forsøkte å stoppe demonstrasjonen, men ble overdøvet av protester.

Orlando-massakren i forrige uke, der 49 mennesker ble drept, har forsterket kravene om at det trengs strengere våpenlover.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.