Duket for omkamp i 2015 etter at Senatet sa nei til omstridt rørledning i natt.

Nei til rør: Senatet sa i natt nei til den omstridte rørledningen Keystone XL, som kan frakte olje fra tjæresandfeltene i Canada til Mexicogulfen. Forslaget trengte 60 stemmer for ikke å bli blokkert; det fikk 59. Men gårsdagens seier betyr ikke at saken - som allerede er seks år forsinket - dermed er lagt død. Allerede i januar kan den bli tatt opp til votering igjen, og da kontrollerer Republikanerne - som støtter en utbygging - begge kamre i Kongressen. President Barack Obama må da bruke vetoretten for å stanse prosjektet - eller si ja som ledd i en større hestehandel. Washington Post har detaljene.

Rekord nr. 43 og 26.: De toneangivende børsindeksene satte nye bestenoteringer igår, årets 43. for S&P500 og den 26. for Dow Jones Industrial Average. Nasdaq-børsen har ikke vært høyere på 14,5 år.

Snart kollaps? 2250 poeng. Det er den «magiske» grensen før S&P500 havner i bobleland, ifølge markedsstrateg Jeremy Grantham i Grantham Mayo van Otterloo. Hvor mye igjen? Kun ti prosent fra dagens nivå, skriver Marketwatch. Andre venter et «betydelig» fall neste halvår. Mer her for den fryktløse:

Hva sier pengefolket? Den tradisjonsrike forvalteren T. Rowe Price, med en forvaltningskapital på 5000 milliarder kroner, legger i dag frem sin årlige rapport om de økonomiske utsiktene. DN dekker evenementet.

Kraftig eksport-fall: Eksporten fra USAs viktigste containerhavner falt 6,7 prosent i oktober. Det melder Port of Los Angeles. Ved nabohavnen i Long Beach var nedgangen på hele 14,9 prosent. Til sammen håndterer de nesten 40 prosent av containervolumet i USA. Høyt aktivitetsnivå har skapt til lange køer og forsinkelser. Ledelsen lover nå å gjøre alt som står i dens makt for å løse problemene.

På menyen i dag: Byggestatistikk, oljelagertall samt referat fra rentekomiteen i sentralbanken legges frem henholdsvis klokken 14.30, 16.30 og 20.

Kvartalstall: Viktige handelskjeder som Staples, Lowe's og Target åpner bøkene etter tredje kvartal.

Hvem, sa du? Paramount går på børs i New York. Med en forventet markedsverdi på drøyt 31,2 milliarder kroner vil det bli USAs nest største børsnoteringen for et eiendomsselskap. Kun fjorårets notering av den norskættede hotellkjeden Hilton er større, ifølge Reuters.

Trivia: «Vape». Det er årets nyord på engelsk, ifølge Oxford Dictionaries. Ordet betyr å inhalere eller utånde damp fra e-sigaretter. Fjorårets nyord? «Selfie» - bare så 2013.

 

Les også: Buffett-indikator blinker selg! selg!
 

USA i dag: Ny skyskraper slukt av utlendinger  

morten.bertelsen@dn.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.