Amerikanerne stålsetter seg for det kraftige snøfallet som er ventet over USAs østkyst. Over 4.500 flyavganger er innstilt, og fem delstater har erklært unntakstilstand.

I hovedstaden Washington er det ventet opp mot 61 centimeter med snø i løpet av kort tid fredag og lørdag, det kraftigste snøfallet på nesten 100 år.

Myndighetene har bestemt seg for å stenge ned hele metrosystemet i byen, som daglig transporterer 700.000 passasjerer. I tillegg innstilles samtlige busser i byen lørdag og søndag.

Uværet får også store konsekvenser for luftfarten. Hittil har over 4.500 flyavganger til og fra flyplasser i USA blitt kansellert fredag og lørdag, ifølge nettsiden FlightAware.

Uvær ved kysten

Washington, New York og andre byer på østkysten i USA har mobilisert brøytebiler, mens innbyggere hamstrer dagligvarer i forkant av uværet som er ventet å vare gjennom hele helgen.

– Titalls millioner mennesker kan bli berørt av snøværet, og millioner flere av is og andre farlige forhold, melder den nasjonale værtjenesten NWS.

Enkelte steder kan det komme til å falle opp mot 76 centimeter med snø, i tillegg til at det er meldt uvær ved kysten. Butikker i flere delstater jobber på spreng for å forsyne kundene med snøfresere, sandsekker og matvarer.

Det er sendt ut varsel om mye snøfall i Washington og Baltimore, hvor det er ventet at ekstremværet vil starte fredag ettermiddag.

Torsdag ettermiddag hadde fem delstater allerede erklært unntakstilstand. I delstaten Virginia settes det inn 300 beredskapsstyrker fra nasjonalgarden, som skal delta i arbeidet med å håndtere uværet.

Når 15 delstater

I løpet av helgen vil uværet nå nye områder. Det er ventet at det også vil sneie New York.

Til sammen rammes 15 delstater av kraftig snøfall, med regn og kystflom i andre områder, ifølge Weather Channel.

Borgermestrene i New York og Washington anmoder folk om å la bilene stå i helgen.

– Alle som har en plan om å ta seg en langtur i helgen, bør få illusjonen ut av hodet, sa New York-ordfører Bill de Blasio fredag.

Les også:
Oljeservicegigant kuttet 10.000 stillinger

Investorlegende advarer: Kollaps i Europa, hard landing i Kina og krise i Russland

Oljeprisen over 30 dollar

Se DN Tv: - I tider som dette at man blir satt på prøve

- I tider som dette at man blir satt på prøve
Det blir litt roping ved meglerbordet, erkjenner aksjesjef Marius Aaserud i Handelsbanken Capital Markets.
00:57
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.