Republikaneren Ted Cruz ble mandag den første til å melde seg på i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat foran valget neste år.

Den 44 år gamle Texas-senatoren tilhører den konservative Tea Party-bevegelsen og kunngjorde sin beslutning i en 30 sekunder lang video på Twitter.

– Jeg stiller som presidentkandidat og håper å gjøre meg fortjent til deres støtte, lyder budskapet i videoen.

Cruz ble valgt til senator i Texas i 2012 og har markert seg som en krass kritiker av president Barack Obama og hans politikk.

- Jeg er beredt

– Det trengs en ny generasjon av modige konservative for å gjøre Amerika stort igjen, og jeg er beredt til å stå sammen med dere og lede denne kampen, sier Cruz i videoen.

Cruz håper nå å samle inn mellom 320 og 400 millioner kroner til å drive valgkamp for, og han setter sin lit til Tea Party-bevegelsen og deres støttespillere.

Alt tyder imidlertid på at Cruz vil få hard kamp fra andre republikanere, blant dem Jeb Bush, Wisconsin-guvernør Scott Walker og senatorene Rand Paul og Marco Rubio.

Blant demokratene nevnes Hillary Clinton til stadighet som en aktuell kandidat, og ifølge Cruz er hun et godt eksempel på «korrupsjonen i Washington».

 

Les også: Mange vil bli republikansk presidentkandidat

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.