Styrene i begge selskap har godkjent avtalen. CNN melder at AT&T må punge ut med 85 milliarder dollar for mediekonsernet – om lag 700 milliarder norske kroner. Legger man til Time Warners gjeld, som følger med på kjøpet, er den samlede verdien på avtalen nesten 109 millioner dollar.

Avtalen blir omtalt som en «megaavtale» som kan forvandle AT&T til en mektig aktør i underholdningsbransjen og kan føre til store teknologiske endringer. Time Warner eier blant annet medieselskapet Warner Bros. og TV-kanalene CNN og HBO.

– Dette er en perfekt match av to selskaper som utfyller hverandre og sammen kan gripe an medie- og kommunikasjonsbransjen på en ny måte, til gagn for kundene, annonsørene, distributørene og dem som skaper innholdet, sier direktør og styreformann Randall Stephenson i AT&T.

– Godt innhold vinner alltid, og vi vil ha verdens beste innhold for våre kunder, sier Stephenson.

Det er ventet at konkurransemyndighetene vil gå nøye gjennom avtalen.

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump har sagt han vil stoppe oppkjøpet om han blir valgt.

Les også: Kunstelskende par gir milliardsamlingen sin til Paris

Se DNtv:

Se trailer: «Ikke kall meg sønn»
01:48
Publisert:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.