Kerry ber både Israel og Palestina om å vise tilbakeholdenhet etter at den skjøre prosessen igjen ble trukket i tvil tirsdag da utenriksministerens planlagte reise til Ramallah ble avlyst.

– Alt jeg kan si, er at vi fortsetter sammen med begge parter for å finne den beste veien videre, sier Kerry til pressen i Brussel.

Palestinas president Mahmoud Abbas søkte tirsdag om å bli tatt opp som medlemsstat i 15 FN-organisasjoner. Søknadene til FN blir sett på som forsøk på å bli anerkjent som selvstendig stat utenom Kerrys og USAs åtte måneder lange forhandlingsspor.

– President Abbas har lovet meg at han akter å forhandle til utgangen av april, sier Kerry om palestinernes samtaler med Israel.

Men samtidig har israelske myndigheter offentliggjort en anbudsrunde for 700 nye boliger i jødiske bosetninger på den okkuperte palestinske Vestbredden.

– Dette er tidspunktet å være klarsynte og nøkterne. Det er vanskelig, det er følelsesladet, det krever store avgjørelser, sier Kerry.

– Når alt kommer til alt, er det opp til partene. Det er opp til dem å bestemme hva de er innstilt på å gjøre sammen, for hverandre, for fremtiden, for regionen, for fred, sier utenriksministeren.

Les også:
Fikk napp til slutt
Rekordstor søking til jobber som ikke krever master
Geolog: Tre ting som er viktigere enn klimadiskusjonen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.