– Jeg er på skolen hver dag, vi har vel tre timer obligatorisk undervisning hver dag. Pluss egenstudier. Det blir vel fem timer hver dag. Eller seks, sier Emilie Gunnholt Aasen, men stopper og tenker seg om.

– Og så jobber jeg med skole i helgene. Og mer når det er eksamen og når vi har praksis. Skriv seks til åtte timer i snitt, du.

Hun sitter i en sofa sammen med tre medstudenter på Høgskolen i Oslo og Akershus. Går alt etter planen er de grunnskolelærere om litt over tre år. Og er de som den gjennomsnittlige lærerestudenten bruker de i snitt 31,2 timer i uken tilsammen på studier.

Se stor oversikt over tidsbruken på studier nederst i saken.

– Vi merker det veldig i praksis, når vi jobber fra åtte til fire og i tillegg må levere praksisrapporter og planlegge undervisning. Da merker du hvor luksus det er å være student, sier Anna Bratland Kolstø.

I det årlige Studiebarometeret, som ble lagt frem tirsdag, oppgir norske studenter å i snitt bruke 34,7 timer i uken på organiserte læringsaktiviteter og egenstudier. Men det er store sprik mellom de ulike studieretningene:

Arkitektstudentene oppgir å bruke 45,8 timer i snitt hver uke på studiene. I den andre enden av skalaen finner man sosiologistudentene. Disse nedlegger i snitt 26,8 timer i studieinnsats hver uke.

Les også: Studentene like misfornøyde som ifjor

Ifjor skapte det debatt da resultatene fra Studiebarometeret viste at norske studenter bruker 27 timer i uken tilsammen på organiserte undervisningsaktiviteter og egenstudium. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen var overrasket over hvor lite studentene jobber.

I årets barometeret er det gjennomsnittlige timetallet langt høyere. Det skyldes blant annet at spørsmålsstillingen er endret. Studentene er i år bedt om å inkludere praksis når de regner ut hvor mye tid de bruker på studiet.

Les også: Vil kreve mer av studentene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hvilke studenter bruker mest tid på studiene?